MOTTO: WCUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!
50. TEMAT:
WW, tj. WYMIENNIKI WĘGLOWODANOWE, wyłącznie JAKO; NISKIE węglowodany, to TAK!!
PODPOWIEDŹ:
Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.
Oczywiście 1 WW to 10 gram węglowodanów przyswajalnych.
Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami.
Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi, w kategoriach dozwolonych, takie jak np. banan IŻ=20%,
__CHLEB typu KR-IRL; IŻ=26%, kasza, ryż, winogrona IŻ=12% i inne sklasyfikowane wg tzw.
__INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
Uzyskałam wyraźną STABILIZACJĘ; poziomu cukru po spożyciu:
100 gram ciemnego chleba podnosi NIESTETY poziom cukru o ok. 40% wzrostu, czyli wysoko.
400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu, czyli nisko.
Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20%.
Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak bardzo WYSOKO jak czysta glukoza, __istny HORROR !!
Przykłady te wyraźnie pokazują, jak OGROMNE są różnice wzrostu poziomu cukru we krwi, po spożyciu węglowodanów, NIE UWZGLĘDNIONE w tabelach z WW !!
Czemu ludzie o tym __NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU ?!.
Osoby które będą się opierały WYŁĄCZNIE na przeliczaniu WW, tj. wymienników węglowodanowych,
i w swoim żywieniu będą brały pod UWAGĘ wyłącznie ILOŚĆ, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !! tychże WW, a WIĘC nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się poziom cukru po spożyciu poszczególnych produktów, to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich __Z A W S Z E !! i NA zawsze, z __WIADOMYMI KONSEKWENCJAMI.
Należy uregulować poziom cukru po spożyciu, do niskiego tzw. ZALECANEGO, w miarę stabilnego,
a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie.
__NISKIE węglowodany; znajdują się na stronie !!!;
_ADRES_______:
http://www.magdalirl.com.pl/ :uscisk:
DOSTOSUJ swoje WW do tabel z __NISKIMI węglowodanami, a zobaczysz ogromną różnicę i wyraźną STABILIZACJĘ, poziomu cukru.
Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom CUKRU nie zacznie się stabilizować.
Dopiero wówczas, gdy wprowadzisz KOREKTY w swoim jadłospisie, czyli zwyczajnie ZAMIENISZ produkty ZJADANE dotychczas w cukrzycy, zaobserwujesz __STABILIZACJĘ i POLEPSZENIE stanu zdrowia.
W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki !!!;
_pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Publikacja zawiera tabele z różnymi produktami __ok. 200 pozycji, sklasyfikowane wg tzw.
__INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.
My wybieramy tabele tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ nasz cukier !!.
P. S. Do momentu, gdy chory na cukrzycę nie zapozna się z jakością węglowodanów,
tj. z
__NISKIMI węglowodanami, NIE będzie w stanie dobrać właściwej DAWKI INSULINY.
Powinien, co oczywiste, dostosować swoją dietę do tabel z w/w węglowodanami.
Jest oto tak:
1. Dawka insuliny zbyt duża, to mamy NIEDOCUKRZENIE,
2. Dawka insuliny za mała, to mamy zbyt WYSOKI poziom cukru we krwi po spożyciu.
PUENTA:
Stosujemy __NIESTETY dawki insuliny na WĘCH, na czucie, wg PRZYPUSZCZEŃ.
Jaki wynik: wytwarzamy takie cukrzycowe __LOTTO, na chybił TRAFIŁ, z szalejącymi CUKRAMI w roli głównej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste FRAZESY.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj.
__INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia,
a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę P R A W D biologicznych.
MOTTO: MĄDROŚĆ człowieka polega na RESPEKTOWANIU prawd przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Autorem przedstawionego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Diana NEESON, Katowice
W cukrzycy bardzo pomaga, dostosowanie diety do tzw.
__NISKICH węglowodanów, i nie chodzi bynajmniej o ilość, czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!.
Stąd te tzw. __SZALEJĄCE CUKRY !!.